Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Galleria

Miia Ahola

Miia Ahola a.k.a. Mahola (1979) on taiteilija, sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja. Hän asuu ja työskentelee Espoossa.

 

Taiteen tekeminen on minulle keino pohtia elämää ja ihmisyyttä ja varsin usein erityisesti niiden synkempiä puolia. Abstraktin ja esittävän taiteen yhdistely, erilaisten tyylien ja tekniikoiden kokeileminen sekä tietynlainen spontaanius ovat itselleni mielekkäitä keinoja ilmaista itseäni. Useimmiten teos syntyy intuitiosta, tunteista, hetkestä, ajattelusta...tai musiikin siivittämänä. 

 

Parhaimmillaan taiteellinen työskentely on flow-tila, jonka myötä aika ja paikka menettävät merkityksensä. Siitä tässä kai pohjimmiltaan on kyse: taide on minulle pakoa todellisuudesta, joka kaikessa arkisuudessaan on usein niin kovin puuduttavaa ja tympeää. Toisaalta se on myös keino purkaa mielen painolastia: se on tapa käsitellä kaikkea sitä, mikä ahdistaa ja huolestuttaa asioissa ympärilläni. Pohjimmiltaan intohimoni taiteen tekemiseen kumpuaa myös ikiaikaisesta ja peri-inhimillisestä tarpeesta jättää jälkensä tähän maailmaan. Taiteeni kautta voin kertoa, että kävin täällä, tällaista täällä oli. Toisinaan sitä on helpointa käsitellä huumorin kautta - tosin useimmiten se on sitten kyllä melko mustaa.

 

Sarjakuvia olen tehnyt jo pitkään, mutta pitkäikäisin sarjishahmoni on kiistatta Huikkanen. Koulumaailmaan sijoittuvaa sarjakuvaani on julkaistu Soolibooli-lehdessä vuodesta 2007 lähtien ja vuonna 2015 julkaisin ensimmäisen virallisen Huikkas-omakustanteeni Huikkasen ABC-kirja. Muita sarjakuvia olen tehnyt tilaustöinä mm. opetuskäyttöön. 

 

Taide on itsensä ilmaisemista ja toisaalta katsoja tekee siitä aina ihan omat tulkintansa. Näin ollen teos ilman katsojaa on jotensakin puolitiehen jumiutunut. Siksi olen pyrkinyt ja onnekseni onnistunutkin järjestämään taidenäyttelyitä - enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Näiltä sivuilta löydät tietoa sekä tulevista että menneistä näyttelyistäni.

 

 

Tervetuloa tutustumaan taiteeseeni, sarjakuviini ja kuvituksiini!

 

-Mahola